6 Lifehacks die het leven van elke iPhone gebruiker een stukje makkelijker maken


Jij denkt dat je telefoon geen geheimen meer voor je heeft? Na het lezen van deze 'verborgen' features van iPhones denk je daar wel anders over. Lees verder voor 6 handige tips & tricks die het leven van iedere iPhone gebruiker een stukje aangenamer maken.


Psst... jouw iPhone wil je graag iets vertellen

Het bedienen van je smartphone gaat tegenwoordig als vanzelf. Waar we bij onze eerste telefoon nog moesten wennen aan hoe alles in elkaar stak, namen wij onze tweede, derde of misschien wel vierde iPhone in gebruik alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Jouw iPhone had voor jou geen geheimen meer, en niemand hoefde je nog te vertellen wat je er mee kon. Dacht je...

Zo moeiteloos je elke nieuwe iPhone in gebruik neemt, zo geruisloos worden continu nieuwe updates op jouw telefoon geïnstalleerd. Zonder dat je het doorhebt worden continu nieuwe features aan je telefoon toegevoegd. Zonde als je deze niet kent, want gegarandeerd dat je ze in de toekomst zult gebruiken!


Lifehack 1: Creëer je eigen automatische antwoord voor gemiste oproepen

We zijn allemaal wel eens druk en natuurlijk komt het wel eens voor dat we gebeld worden als het niet zo goed schikt. Apple komt standaard met een aantal automatische antwoorden waarmee je je beller op de hoogte kan stellen dat het nu niet zo goed uitkomt. Heel handig, maar deze 'standaard-berichten' zijn nogal bot en onpersoonlijk. Als je naar Instellingen > Telefoon > Reageer met tekstbericht gaat, kan je je eigen boodschap instellen. Zet er bijvoorbeeld je naam bij, voor een persoonlijke touch!

Lifehack 2: Zet een timer om de muziek stop te zetten terwijl je in slaap valt

Hoe heerlijk is het om met een achtergronddeuntje zachtjes aan in slaap te doezelen. Totdat je 's ochtends opeens wakker wordt en je erachter komt dat je een lege telefoon hebt omdat je muziek nogsteeds afspeelt. Daarvoor is een oplossing! Als je een timer zet (gewoon via de klok-app), kan je onderaan instellen dat de muziek stopt na een bepaalde tijd. Top!

Lifehack 3: Gebruik Google Maps offline (ook handig voor Android-gebruikers)

Handig dat we met onze telefoon altijd navigatie bij de hand hebben, maar bij elke gereden kilometer slinkt je databundel verder in. Prima als je een 'unlimited'-bundel hebt, maar daaraan zitten zelfs in het buitenland beperkingen. En dat is nou net de plek waar je hem het hardste nodig hebt. Gelukkig heeft Google hier over nagedacht, en kan je ervoor kiezen om (over Wifi) de kaarten van bepaalde gebieden vooraf te downloaden. Zo worden je kostbare mb's niet langer opgebruikt aan maps.

Ps. Als je toch de weg opgaat, voorkom boetes en gebruik een handige telefoonhouder voor in de auto:Lifehack 4: Snel, sneller, snelst-toetsen

Sneltoetsen zijn niet alleen handig op je laptop of PC, maar ook op je iPhone. Wil je graag IETS HEEL ERG DUIDELIJK MAKEN? Druk tweemaal op de shift-knop en je krijgt een toetsenbord met enkel hoofdletters. Wil je graag ergens een punt achter zetten? Doe dit dan door tweemaal de spatiebalk in te drukken.

Lifehack 5: Berichtje klaar? Schudden maar!

Heb je super snel je berichtje getypt, blijkt er een typfout in te zitten. Bespaar jezelf de tijd door het woord te verwijderen en opnieuw te typen. Als je met je iPhone schudt, zal de iPhone de spelfout voor je verbeteren. Toch niet tevreden over de verbetering? Schud nogmaals en de tekst gaat gewoon weer terug naar zoals je het getypt hebt.

Lifehack 6: Big brother is watching you! Wordt niet langer meer onnodig overal gevolgd

Jij kende jouw iPhone blijkbaar niet zo goed als je zelf dacht. Maar hoe goed kent je telefoon jouw? Ondanks dat we het liever niet willen horen/weten, verzamelt je telefoon continu data over jouw. Welke apps je het meeste gebruikt, met wie je het vaakst chat/belt, en zelfs waar je allemaal geweest bent. Creepy, toch? En niet alleen dat, je telefoon houdt ook nog eens bij hoe lang je daar bent geweest en hoe vaak je daar komt om je favoriete locaties te achterhalen om jouw iPhone ervaring te 'verbeteren'. Vind je dit toch niet zo'n fijn idee? Ga naar Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen > Systeem (onderaan) en vink alle vinkjes onder 'productverbeteringen' uit.